BLUE CITY

Designed by Superuse Studios by re-integrating new functions into the former pool Tropicana, at the riverside of Rotterdam.
 .
This is BlueCity.
This is the pool of possibilities.
A playground for circular business.
Where brains, guts, vision and fun go together.
This is the place to be, for workspaces, events, meetings,
coffee, cocktails and radical disruption.
This is where we observe nature and create endless circles of value.
We learn from nature. In nature there is no waste.
Output for one is input for the other.
This is where we redefine economy.
With lectures, co-creation, experiments and hack parties.
We inspire, incubate, invent and invest for the better.
This is where startups create a new tide,
and where corporates can catch the new waves.
We integrate what’s working; skip what’s not.
We go with the flow. This is where we realize a new paradise.
So jump in, feel free and blue your thing.
We’re all part of something big!
text courtesy of BlueCity

Editors: see the whole media preview at the following link > denisguzzo/bluecity/behancemediabox

 

Photography

BlueCity Rotterdam | Aerial view from the western side

 

BlueCity Rotterdam | external view

 

BlueCity Rotterdam | external view

 

BlueCity Rotterdam | Aerial view from the waterfront at the Maas river

 

BlueCity Rotterdam | Interior view: doom that used to contain the swimming pool, currently under re.development.

 

BlueCity Rotterdam. Interior view: the ‘Eamescape’ designed by Cèsare Peeren – Superuse Studios with wasted design modules by Vitra Design.

 

BlueCity Rotterdam | Interior view: doom that used to contain the swimming pool

 

Designed by Superuse Studios – Floris Schiferli

 

BlueCity Rotterdam | Interior view of the ground floor. Designed by Superuse Studios – Floris Schiferli

 

BlueCity Rotterdam | Interior view of the ground floor.  <br> Designed by Superuse Studios – Floris Schiferli

 

BlueCity Rotterdam | Interior view of the ground floor. Designed by Superuse Studios – Floris Schiferli

 

BlueCity Rotterdam | Detail of the structure that contain the office spaces. Designed by Superuse Studios – Floris Schiferli

 

Stair to the second floor’s office space.

 

BlueCity Rotterdam | Aerial view from the north-west

 

BlueCity Rotterdam | Detail of the structure that contain the office spaces Designed by Superuse Studios – Floris Schiferli

 

BlueCity Rotterdam | Detail of the structure that contain the office spaces. Designed by Superuse Studios – Floris Schiferli

 

BlueCity Rotterdam | Conference room at the first floor

 

BlueCity Rotterdam | First floor conference room | Tables created by re-using wasted metal laser-cut

 

BlueCity Rotterdam | Detail of the tables created by re-using wasted metal laser-cut

 

BlueCity Rotterdam | Detail of the tables created by re-using wasted metal laser-cut

 

BlueCity Rotterdam | Office space first floor

 

BlueCity Rotterdam | Office space first floor | Better future factory

 

BlueCity Rotterdam | Office space first floor | Better future factory

 

BlueCity Rotterdam | Aerial view from the northern side

Editors: see the extended media preview at the following link > denisguzzo/bluecity/behancemediabox